VERZORG JE HANDEN:

- MOISTURIZE -

Hoe mild ook de zeep die je kiest, om je handen zacht en gehydrateerd te houden, verzorg je ze na het wassen meteen met een goede handcrème. Maar hoe kies je het juiste product? Daarvoor let je op drie soorten ingrediënten …

Een goede handcrème: waar moet je op letten?

Regel 1: No perfume Parfumstoffen geven meer irritatie. En kunnen er zo voor zorgen dat een droge huid droog blijft. Kies dus liever voor een parfumvrije handcrème.

Regel 2: Oily protectors Stoffen die als het ware een laagje over de huid leggen, zijn een goede keuze voor je handcrème. Hierdoor zal water uit je huid minder snel verdampen. Voorbeelden van deze beschermers zijn paraffine, squalane, dimethicone, borage seed oil, olive oil, jojoba oil, safflower oil (eigenlijk alle soorten oliën). Regel 3: Extra hydrators Andere ingrediënten die je graag terugziet in je handcrème zijn stoffen die vocht vasthouden en de huid hydrateren en verzorgen, zoals glycerine, urea, hyaluronzuur, sorbitol, panthenol, ceramiden en cholesterol.

Mijn Repair Cream In deze crème zitten alle stoffen die ook in het natuurlijke vetlaagje van je huid zitten: ceramiden, cholesterol en vetzuren. En dan ook nog eens in precies de verhouding waarin ze ook in je huid zitten. Verder bevat deze rijke crème havermoutextract om de huid te kalmeren en hydrateren. De Repair Cream verzacht de droge en schrale huid en is ook heel geschikt voor je handen. Mijn Body Cream Hoewel de Body Cream bedoeld is voor je lichaam, werkt deze volle, rijke crème ook perfect als handcrème door de hydraterende en kalmerende stoffen als zoethoutwortelextract en niacinamide.

Moisturize van binnenuit: voeding en supplementen

Omega 3-vetzuren Niet alleen met een crème kun je je huid hydrateren, dit kan ook van binnenuit, bijvoorbeeld door voedingsmiddelen te eten met omega 3-vetzuren. Je vindt deze vetten onder andere in walnoten en vette vis. Ze beschermen samen met cholesterol en ceramiden de huid tegen invloeden van buitenaf. Probiotica Ook goede bacteriën, probiotica, zouden de huid mooier kunnen maken. Uit een onderzoek bleek dat een bepaalde melkzuurbacterie zorgde voor meer hydratatie, de rimpels minder diep maakte en de huid elastischer. Moet je veel water drinken? Hoewel je vaak leest dat heel veel water drinken zorgt voor een mooie, gehydrateerde huid, is dit niet bewezen. Er is namelijk geen enkel onderzoek waaruit dit blijkt. Er is wel een ‘maar’. Als je veel te weinig water drinkt, dan zie je dat wél aan je huid. Je huid wordt dan minder elastisch.