VERZORG JE HANDEN:

- SPOIL -

En soms … mag je je handen extra verwennen. Of misschien wel wat vaker dan ‘soms’. Een paar heerlijke verwentips.

Verwen je handen met een masker

Droogte kan je handen ouder laten lijken. Een handmaskertje kan dan ‘wonderen’ verrichten. Het enige wat je hoeft te doen: smeer je handen in met een volle crème, doe handschoentjes aan en ontspan terwijl het masker intrekt – of slaap ermee, nog makkelijker. Mijn makkelijke handmaskertips voor thuis: In het eerste filmpje gebruik ik mijn Repair Cream. Dat is wel de mooiste crème voor dit advies. Als je huid droog is, dan verliest je huid ook ceramiden. In de Repair Cream zitten deze stoffen precies in de goede verhouding met cholesterol en vetzuren om je huid te beschermen, verzachten en hydrateren.

Dit masker kun je ook maken met mijn Body Cream. Of een andere crème die aan deze regels voldoet. Het feit dat je je handen even rust geeft, doet al heel veel.

Peeling voor je handen

Niet alleen je gezicht wordt mooi fris en stralend van een peeling, ook je handen knappen ervan op. In zo’n peeling worden er hoge concentraties zuren zoals salicylzuur of glycolzuur gebruikt. Deze zuren kunnen pigmentvlekjes verminderen. Bovendien helpt een peeling ook tegen fijne lijntjes.

Maak je nagels mooi

Jojobaolie Bij het verzorgen van je handen, horen natuurlijk ook je nagels en nagelriemen. Vergeet die dus niet in te smeren met een rijke handcrème. Zelf voeg ik altijd nog een paar druppeltjes pure jojoba-olie daarvoor toe. Handle with care Behalve verzorgen met een crème, vijl of knip je je nagels ook regelmatig. Hoe doe je dat het beste? Wees vooral voorzichtig: vijl het liefst één kant op. Verder kun je overtollige randjes bij je nagels beter niet knippen, smeer ze liever in met een rijke crème. En die nagelriemen? Duw ze liever niet terug, want zo beschermen ze je tegen vuil en bacteriën. Het is echt een fabeltje dat je nagels dan sneller groeien. Voor sterke nagels Het liefst wil je natuurlijk mooie, sterke nagels. Misschien zou je daarvoor een biotine- of collageensupplement kunnen innemen. Er zijn namelijk aanwijzingen dat die je nagels sterker kunnen maken. Maar om dit echt zeker te weten is er nog wel wat meer onderzoek nodig.